7A1A0537.jpg

Stap 1 - kennismaking

We leren elkaar graag eerst beter kennen aan de hand van een gesprek of rondleiding in ons voedselbos of op de kwekerij. Op basis daarvan bekijken we of we op dezelfde golflengte zitten en er vanuit vertrouwen kan worden samengewerkt. Vertrouwen in elkaar, maar ook vertrouwen in de natuur.

DJI_0824.jpg

Stap 2 - ontwerp

Op basis van het eerste gesprek en jouw concrete doelstellingen werken we een basisontwerp uit waarin alles op schaal wordt ingetekend. Nadien bekijken we samen wat er verder moet aangepast worden en leveren we in overleg met een landschapsarchitect een definitief ontwerp op.

7A1A1168.JPG

Stap 3 - economische onderbouwing

Welke fasering zal het project hebben? Hoeveel opbrengst verwachten we per hectare? Hoe stellen we het verdienmodel samen? In deze fase stellen we een begroting op en bekijken we het volledige economische plaatje. We bekijken onze projecten graag zoals open source systemen waarbij er in de toekomst nog talloze mogelijkheden zijn op vlak van verdere uitbouw en verdienmodel.

7A1A0177.jpg

Stap 4 - beplantingsplan

Als agroforestry-architecten staan we in voor de structuur en de grote handvaten van onze projecten. Onze kennis en beschikbaarheid van het juiste plantgoed en beplantingsmateriaal stellen ons bovendien in staat om samen te werken tot en met de effectieve uitvoering. In deze fase gaan we graag in co-creatie om tot een finaal beplantingsplan te komen.

7A1A1691.jpg

Stap 5 - bodemverbetering

Een succesvol project start met een gezonde bodem. Een vitale, mineraalrijke bodem is essentieel voor een productief systeem van gezond voedsel. Afhankelijk van het type bodem en de bodemgesteldheid, vullen we mineralen aan, verhogen we het gehalte organische stoffen met compost en verbeteren we bodemleven met de juiste groenbemesters.

DJI_0838.JPG

Stap 6 - aanleg

Onze jarenlange ervaring heeft ons geleerd dat er een aantal zaken belangrijk - soms zelfs onmisbaar - zijn bij de aanleg van een agroforestry-project. Degelijke waterberging, aangepast mulchmateriaal, aanplant in rijen, mogelijkheid tot machinaal oogsten, gebruik van natuurlijke bodembedekkers, … het zijn allemaal heel praktische zaken waarvan de juiste optelsom zorgt voor het succes van het project. Samen met onze partners staan we in voor de volledige realisatie.

7A1A1318.jpg

Doorlopend advies

Zoals seizoenen zorgen voor afwisseling in de natuur, komen er ook bij elk project voortdurend vragen naar boven. Het spreekt voor zich dat we jou daar graag in adviseren en samen de weg bewandelen naar een wereld met méér bomen. One planet, plant it!